Oekraïne en Rusland: wegen naar vrede

Vereniging
European Law Students' Association Gent
Starttijd
07-12-2023 20:00
Eindtijd
07-12-2023 22:00
Locatie
Filmzaal, campus aula
Adres
Paddenhoek 3, 9000 Gent
Meer info
https://www.facebook.com/events/724200245860197
Type terrein
UGent-domein
Type activiteit
Lezing

Beschrijving

ELSA Gent en UNYA Gent organiseren samen de lezing “Oekraïne en Rusland: wegen naar vrede" op 7 december 2023 om 19u. Voor deze lezing werden twee prominente sprekers uitgenodigd. Tom Sauer is professor Internationale Politiek aan de Universiteit Antwerpen en Johan Verbeke is professor Diplomatie aan de Universiteit Gent en ere-ambassadeur.
Professor Tom Sauer mist een vredesnarratief – ook in onze media – aangaande de oorlog in Oekraïne. Hij schetst een drietal mogelijke verklaringen waarom Poetin gedaan heeft wat hij gedaan heeft. Op basis van deze historische schets en basisnoties van internationale betrekkingen concludeert hij dat ook het Westen fouten heeft gemaakt, en dat de enige oplossing er dus in zal bestaan om tot een compromis te komen aan de onderhandelingstafel. De tijd speelt in het nadeel van Oekraïne.
Professor Johan Verbeke zal inspelen op het verhaal van Prof. Sauer en met name de diplomatieke kant van de oorlog belichten: hoe lopen diplomatie en oorlogvoering door elkaar, welke bandbreedte is er thans voor onderhandeling, hoe krijg je een onderhandeling op dreef… Het wordt alvast een boeiend debat.
Na de lezing is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen aan de sprekers.
PRAKTISCH
Wanneer? Donderdag 7 december 2023 om 19u
Waar? Filmzaal (campus Aula, Paddenhoek 3 – ingang 4)
De lezing staat open voor iedereen, ook niet-leden zijn welkom. Bovendien is dit evenement volledig gratis! De lezing wordt in het Nederlands gegeven.
Achteraf worden jullie van een hapje en drankje voorzien door ons.
Inschrijven kan via deze link: https://forms.gle/CfyS3egtKXQTeUBo7
Bij vragen kan je ons steeds contacteren via onze Facebookpagina.
Tot binnenkort,
ELSA Gent en UNYA Gent