Boekvoorstelling: Roan Asselman - "Amerika ontrafeld"

Vereniging
Christen Democratische Studenten
Starttijd
22-11-2023 20:00
Eindtijd
22-11-2023 22:00
Locatie
Blandijn - Lokaal 0.2
Meer info
https://facebook.com/events/s/boekvoorstelling-roan-asselman/304440079122346/
Type terrein
UGent-domein
Type activiteit
Lezing

Beschrijving

Roan Asselman stelt zijn boek "Amerika ontrafeld" voor aan CDS. Iedereen is van harte welkom. Hieronder een beetje meer uitleg over de auteur:

Roan Asselman studeerde rechten (KUL) en vermogensbeheer (EMS). Hij is de opinieredacteur van het Vlaamse nieuws- en opiniemedium Doorbraak en de voorzitter van het Custodes Instituut, een conservatieve denktank. Voorheen was hij werkzaam als zakenadvocaat. In oktober van dit jaar verscheen van zijn hand 'Amerika ontrafeld. Over de cultuurstrijd die een natie verscheurt'. Roan is getrouwd en woont in Leuven."

Het thema:

"De cultuurstrijd woedt in alle hevigheid. Amerikakenners bestoken ons met verontrustend nieuws uit de Verenigde Staten. Wat er écht van waar is, is evenwel niet altijd even duidelijk. Is de Amerikaanse samenleving doordrenkt van ‘systematisch racisme’? Betekent de herziening van de nationale abortusrechtspraak een herleving van het patriarchaat? Wordt de nationale democratie werkelijk bedreigd door vandalen met rode petjes of zwarte maskers? Niet alles is wat het lijkt – al is dat soms net wel zo."