Meeting: kapitalisme faalt: inflatie, oorlog & klimaatcrisis! Een socialistische wereld is mogelijk!

Association
Actief Linkse Studenten
Start time
9/28/22, 7:30 PM
End time
9/28/22, 10:00 PM
Location
Blandijn leslokaal 1.11
Address
Sint-Pietersnieuwstraat 136 9000 GENT
More info
https://www.facebook.com/events/369257825403917
Terrain type
Ghent University
Type of activity
Reading

Description

De voorbije jaren hebben de verschillende crisissen duidelijk aangetoond dat kapitalisme geen houdbaar systeem is. Een duidelijk symptoom hiervan is de verwoestende veroveringsoorlog die Poetin al een half jaar voert in Oekraïne.
Niet enkel de tienduizenden afgeslachte Oekraïense en Russische arbeiders moesten de hebzucht van de heersende klasse van o.a. Rusland met hun leven bekopen, maar ook in de rest van de wereld voelt de werkende klasse de kwalijke gevolgen. Zo goed als iedereen voelt de hete adem van de stijgende energieprijzen en het verlies van hun koopkracht. Ondertussen zagen de rijksten hun inkomens verveelvoudigen, en dat allemaal op onze kosten.
Samen tegen het kapitalisme!
De recordtemperaturen van deze zomer toonden de gevolgen van de klimaatverandering aan. Dat de weersomstandigheden nog veel extremer zullen worden, staat vast, en dit zal rampzalige gevolgen hebben voor iedereen in onze maatschappij. Hiervoor worden door de Belgische staat echter slechts schijnoplossingen uitgebraakt.
Er is slechts maar één programma dat het belang van de werkende en het klimaat centraal zet, die van die werkende zelf!
De belangen van de werkende klasse komen namelijk niet overeen met die van de heersende klasse. Er wordt niet naar onze eisen geluisterd. Daarom moeten we streven voor een maatschappij waar wij de werkende klasse de sleutelsectoren van de economie bezit. Alleen zo kunnen we echte crisismaatregelen nemen.
Wij willen niet meer het slachtoffer zijn van beslissingen die gemaakt worden in het belang van de minderheid!
Daarom komen wij samen 28 september om 19u30 in de Blandijn, en praten we over hoe verwoestend ons huidig systeem is op vlak van klimaat, ongelijkheid en oorlog. We zullen het ook hebben over hoe we strijd tot een socialistische samenleving kunnen verder zetten.