Lezingenreeks: Stadsontwerp in de Praktijk - Merijn Van Den Eede & Annelies De Nijs

Vereniging
De Loeiende Koe
Starttijd
26-04-2022 17:00
Eindtijd
26-04-2022 19:00
Locatie
KoeSalon
Adres
Plateaustraat 22
Meer info
https://www.facebook.com/events/867716947355912?active_tab=about
Type terrein
UGent-domein
Type activiteit
Lezing

Beschrijving

Ook deze dinsdag nodigt atelier stadsontwerp twee sprekers uit die actief zijn in de wereld van het stadsontwerp. En deze keer in het salon!
De eerste spreker is Merijn Van den Eede, pionier van Labland - een platform, gelokaliseerd in Gent, waar plaats gemaakt wordt voor experiment in de bouwpraktijk en stadsplanning. Labland ontwikkelt nieuwe prototypes van woningen die betaalbaar, compact en veranderingsgericht zijn met een positieve impact op het klimaat.
De tweede spreker is Annelies Nijs, een van de oprichters van Aterlier horizon, een Brussels bureau dat inzet op het raakvlak tussen landschap en stedenbouw.
"Atelier Horizon staat voor een gemeenschappelijke werkmethode, waarbij uiteenlopende persoonlijkheden en vaardigheden elkaar kruisen; een plek waar binnen deze diversiteit aan een collectieve horizon van stedenbouwkundige en landschapsprojecten gewerkt wordt."
Een mooi voorbeeld van stads- en landschapontwerp in de brede zin, sinds zij rekening houden met geografische onderleggers, publieke ruimte als commons, temporaliteit en andere disciplines.