Finance Day

Description

Finance Day.
Het is een genoegen om elk jaar dé relevante hoofdcomponenten van onze studentenorganisatie te belichten. Dit keer wordt de dag gevormd door de heilige drievuldigheid Bitcoin, Stocks en M&A. Met andere woorden, een ongeziene combinatie aan leerrijke lezingen van 13u tot 18u30.
We bijten de spits af met Quinten Francois, een man uit onze eigen regionen. Zijn expertise strekt zich uit over het gehele crypto-universum. Zijn vroege financiële ondernemerschap startte al in 2015 en sindsdien is hij een welgerespecteerde influencer binnen de cryptowereld. Zo heeft hij zowel op YouTube als op Twitter een groot aantal volgers. Hij zal jullie door het wilde westen van cryptoland leiden, gaande van NFT’s tot cryptocurrencies met handige tips and tricks.
Vervolgens gaan we door met de financiële veteraan Tim Nijsmans. Concreet zal hij dieper ingaan op de psychologie van de belegger en emotie op de beurs. Hij zal inspelen op een thema dat nooit actueler was dan nu: fear and greed. Deze financiële adviseur zal dé klassieke fouten op de beurs toelichten die de ‘retail’ belegger maakt. Deze fouten komen vaak door emoties en fluctueringen op de markten en zijn bijgevolg dan ook té vaak de oorzaak van het verkopen van posities. Een zeer handige lezing voor de beleggers onder jullie met zweterige handen.
Last but not least sluit Baker Tilly de dag af met een uitdagende M&A case, met aansluitend een netwerkmoment om deze boeiende dag door te spoelen. Deze case zal interactief zijn en onder begeleiding van professionals. Waag dus zeker je kans en doe mee!