Privacy in het digitale tijdperk

Vereniging
Liberaal Vlaams Studentenverbond
Starttijd
26-02-2020 20:00
Eindtijd
26-02-2020 21:00
Locatie
Liberaal Archief/Liberas
Meer info
https://facebook.com/events/619066648916310
Type terrein
Andere
Type activiteit
Andere

Beschrijving

Onze ???????????????????????????? staat onder druk. In het gewone leven worden al onze gegevens bijna continu opgevraagd en bijgehouden onder de vorm van ????????????????. Bedrijven en overheden implementeren technologieën die nauwelijks rekening houden met enige privacybescherming. Burgemeesters propageren hun stad als ‘smart city’ zonder verpinken. Het blijkt dan ook des te meer dat opgeslagen gegevens niet veilig zijn en gelekt worden naar het een of andere bedrijf.

Recent werd Ministry of Privacy gelanceerd als eerste privacy-activistische waakhond in België nadat deze stichting in 2018 werd opgericht. Als LVSV vonden wij het bijzonder interessant om Matthias Dobbelaere-Welvaert als stichter uit te nodigen om te horen waarvoor deze organisatie zich inzet en wat zij hoopt te bereiken. Voor een uitgebreide analyse naar het optreden tegen deze gegevenslustige bedrijven en overheden nodigen wij op 26 februari iedereen uit in het Liberaal Archief (Liberas).

???????????????????????????????? ????????????????????????????????????????-???????????????????????????????? is de oprichter en ex-partner van theJurists Europe. In november 2019 besliste Matthias zich volledig te richten op de stichting Ministry of Privacy als directeur en privacy-activist. Hij doceert ook Copy- and Mediarights aan de Erasmushogeschool Brussel.

P.S. Het evenement is voor iedereen ???????????????? ????????????????????????????????????????????????.