Samenleven met gezond verstand - Patrick Loobuyck

Vereniging
Liberaal Vlaams Studentenverbond
Starttijd
05-12-2017 20:00
Eindtijd
05-12-2017 22:00
Locatie
The Celtic Towers
Meer info
https://facebook.com/events/1331393430322435
Type terrein
Andere
Type activiteit
Andere

Beschrijving

Er gebeuren vandaag veel dingen die het samenleven ronduit ingewikkeld maken. Aanslagen, vluchtelingen, populisme: ieder schreeuwt zijn onzekerheid en angst uit. En de debatten gaan hard tegen hard, op tv, in het parlement, op Facebook, op kantoor of in de huiskamer. Het gevolg daarvan is dat we dreigen te vergeten hoe we kunnen samenleven.

We mogen ons niet uit elkaar laten spelen, schrijft Patrick Loobuyck. In zijn recentste boek \"Samenleven met gezond verstand\" pleit hij er voor dat we ons inspannen om te verbinden in plaats van te polariseren. Om dat goed te kunnen doen, moeten we elkaar ernstig nemen. We hebben een brede consensus nodig die de samenleving schraagt en vertrouwen geeft, gebaseerd op vrijheid, gelijkheid, wederkerigheid en solidariteit. Bij LVSV Gent zal hij zijn boek en de belangrijkste standpunten hieruit toelichten.

Patrick Loobuyck is hoogleraar levensbeschouwing aan de Universiteit Antwerpen en gastprofessor politieke filosofie aan de UGent. Hij is een belangrijke stem in het publieke debat. Zijn stukken verschijnen o.a. in Knack, De Standaard, De Morgen en Le Soir.

Toegang is gratis en vrij voor elke geïnteresseerde.