Darya Safai - De Islam en het Westen

Vereniging
Liberaal Vlaams Studentenverbond
Starttijd
29-11-2017 20:00
Eindtijd
29-11-2017 22:00
Locatie
Liberaal Archief
Meer info
https://facebook.com/events/164413787495578
Type terrein
Andere
Type activiteit
Andere

Beschrijving

Darya Safai is een Belgisch-Iraanse vrouwenrechtenactiviste. Ze werd bekend toen ze in 2014 de actiegroep'Let Iranian women enter their stadiums' oprichtte. Het stadionverbod voor Iraanse vrouwen staat voor Safai symbool voor de onderdrukking van de vrouw in haar thuisland. Ze ontvluchtte Iran in 1999, nadat ze gearresteerd en vervolgd werd voor het deelnemen aan een studentenbetoging.

Darya Safai zal spreken over haar levensloop, haar ervaringen in haar strijd voor gelijke rechten en kansen, het oprukkend islamisme en vrouwenrechten, en ze stelt vragen bij het discours van sommige Westerse feministen en progressieven.

“Hoe kan je de vrijheid voor het dragen van een hijab verdedigen, onder het mom van ‘keuzevrijheid’, zonder de filosofie achter de hijab, die geen enkel respect heeft voor de individuele keuze, te bekritiseren?”

“Hoe kunnen we een harmonieuze, diverse samenleving, gebaseerd op basis van respect voor mensenrechten, creëren in plaats van een defect multiculturalisme, dat enerzijds de segregatie in de hand werkt en anderzijds toelaat om discriminatie van vrouwen goed te praten door cultuurrelativisme?”

Toegang tot het evenement is gratis, pintjes aan €1 voor leden, €1,5 voor niet-leden.