Tom Palmer over de morele grondslagen van een vrije samenleving

Vereniging
Liberaal Vlaams Studentenverbond
Starttijd
07-03-2013 20:00
Eindtijd
07-03-2013 22:33
Locatie
Blauwe Zaal, Liberaal Archief
Meer info
http://lvsvgent.be/aankondigingen/tom-palmer
Type terrein
Andere
Type activiteit
Andere

Beschrijving

Welke zijn de vitale instellingen in een vrije samenleving en waarom zijn ze zo belangrijk? En vooral: hoe worden ze vandaag bedreigd? In een boeiende uiteenzetting geeft dr. Palmer een inleiding over de fundamentele bouwstenen van de klassiek-liberale ideologie, en verkennen we samen de inhoud en de draagwijdte van deze concepten. Daarom is de activiteit ook absoluut toegankelijk voor iedereen: zowel voor zij die een grondige kennismaking wensen met deze ideeën, als voor zij die hun bestaande kennis willen uitdiepen of tegen het licht willen houden van de antwoorden die dr. Palmer biedt.

Dr. Tom G. Palmer (VS) heeft een indrukwekkend en schier eindeloos cv: hij is o.a. Senior Fellow aan het Cato Institute en vicevoorzitter van International Programs aan de Atlas Economic Research Foundation. Hij behaalde zijn doctoraat in de politieke wetenschappen aan Oxford. Hij is werkzaam bij talloze organisaties en projecten die tot doel hebben het liberalisme te verspreiden, en dit over de gehele wereld.

Meer info over Tom G. Palmer is te vinden op wikipedia of op tomgpalmer.com. De activiteit zal doorgaan om 20u in het Liberaal Archief, Kramersplein 23 te Gent; de toegang is gratis.