Diplomatie achter de schermen

Vereniging
Christen Democratische Studenten
Starttijd
18-03-2020 20:00
Eindtijd
18-03-2020 23:00
Locatie
Liberaal Archief
Meer info
https://www.facebook.com/events/194575631945559/
Type terrein
Andere
Type activiteit
Andere

Beschrijving

CDS Gent, LVSV Gent en UNYA Gent slaan de handen in elkaar!

Tot ons groot genoegen nodigen we u uit voor een lezing met ???????????????????????????????? ???????????? ???????????????????? baron ???????????????????? ???????????? ????????????????????. Meneer Van Daele kan samen met Etienne Davignon gezien worden als de ???????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????? ???????????????????????????????????? van de laatste 50 jaar. Hij wordt omschreven als een ‘doorgewinterde diplomaat’, ‘onverstoorbare eurofiel’ en zelfs als ‘schaduwkoning’. Zijn invloed op het Belgisch buitenlands beleid valt nauwelijks te overschatten en zijn cv is ellenlang. Hij was o.a. VN-ambassadeur, vertegenwoordiger in de VN Veiligheidsraad, permanent vertegenwoordiger bij de EU, ambassadeur in de VS, vertegenwoordiger in de NAVO, kabinetschef van voormalig premier Leterme en Europees president Herman Van Rompuy. Zijn carrière sloot hij in 2017 af als kabinetschef van Z.M. Koning Filip.

Onlangs gaf minister Van Daele het boek ‘Schaken met de macht’ uit. In dit intrigerende boek trad Van Daele uit de schaduw en schetste zijn fascinerende leven achter de schermen van de macht. Op 18 maart zal Frans Van Daele u een inkijk geven in het leven van een absolute topdiplomaat met de nodige historische analyses, talrijke anekdotes, scherpe citaten en nog zo veel meer!

De lezing zal starten om ???????? ???????????? in het ???????????????????????????????? ????????????????????????????! Achteraf nodigen wij u van harte uit voor een receptie!

P.S. Het evenement is voor iedereen ???????????????? ????????????????????????????????????????????????.