A Socialist Valentine's Day: FF14

Vereniging
Jongsocialisten StuGent
Starttijd
14-02-2020 12:30
Eindtijd
14-02-2020 15:30
Locatie
UGent Campus Blandijn
Meer info
https://facebook.com/events/196017608182581
Type terrein
Andere
Type activiteit
Andere

Beschrijving

Fight For €14. De strijd voor 14 euro.

Waarom 14 euro (bruto)? Omdat 14 euro het bedrag is dat iemand nodig heeft om een menswaardig bestaan te kunnen leiden in België. Om eten en drinken te kopen, om goed te kunnen wonen en om in de vrije tijd die nog rest iets leuks te kunnen doen.

Op Valentijnsdag staan we op de barricaden voor anderen omdat we het geluk hebben om mentaal en fysiek gezond genoeg te zijn om er te staan, omdat we het geluk hebben dat we kunnen studeren en omdat we dit geluk willen inzetten voor zij die minder geluk hebben (gehad). Niet uit liefde of empathie maar uit solidariteit: het geloof dat iedereen ongeacht afkomst, gender, seksualiteit, uiterlijk, persoonlijkheid of politieke voorkeur het recht heeft op een menswaardig bestaan.

Op Valentijnsdag strijden we voor de materieel zwaksten in onze samenleving. Zij die het met minder middelen moeten doen dan de meesten onder ons. Vroeger streden we voor de 8-uren werkweek, voor het recht op weekend, betaald verlof, gratis onderwijs, toegankelijke gezondheidszorg… (zie: staking 1936). Ook die strijd zullen we op 14 februari verderzetten, uit liefde en in solidariteit met de arbeiders van toen en nu, maar vooral om samen met hen te beschermen wat een recht is en dat was bestaat te versterken en aan te vullen.

Deel jij deze strijd met ons en wil je meehelpen aan een solidaire samenleving? Stuur dan een chatbericht naar Steven Arents.