Vanuit Gent naar de manifestatie tegen geweld op vrouwen

Vereniging
Comac
Starttijd
24-11-2019 12:30
Eindtijd
24-11-2019 16:00
Locatie
Station Gent-Sint-Pieters
Meer info
https://www.facebook.com/events/425250798370546/
Type terrein
Andere
Type activiteit
Andere

Beschrijving

Stop het geweld op vrouwen! Stap mee in de betoging en spreek je uit tegen seksisme! Afspraak voor uit het vertrek vanuit Gent om 12h25 aan Gent-Sint-Pieters.

Het lijkt ongelofelijk, maar in 2019 worden wereldwijd nog steeds één op de drie vrouwen slachtoffer van fysiek of seksueel geweld. De daders van dit geweld zijn meestal bekenden van het slachtoffer: een vriend, familielid of zelfs geliefde… Verkrachting en huiselijk geweld vormen grotere gezondheidsrisico’s voor vrouwen tussen de 15 en 44 jaar dan kanker, verkeersongevallen en malaria samen. We laten onze stem horen, want hier moet iets aan veranderen!

Geweld tegen vrouwen komt voor op alle domeinen van de samenleving. Zowel in de privésfeer als in de openbare ruimte en op het werk worden vrouwen geconfronteerd met vormen van seksisme. Dat het een structureel probleem is, dat is duidelijk! Maar waar blijft die structurele oplossing? De samenleving heeft nood aan een bewuste en structurele aanpak, zoals preventie en mentaliteitsverandering. En daarom komen wij op straat!

Van het beleid gaat maar weinig initiatief uit om geweld tegen vrouwen aan te pakken. Daarom
komen we op 24 november samen op straat om ons als één blok achter de miljoenen vrouwen te
scharen die dagelijks misbruikt, geslagen of psychologisch gekweld worden. We strijden samen voor
een veilige samenleving waarin gelijkheid tussen vrouwen en mannen een realiteit is.
Want elk slachtoffer van geweld is er een te veel.

Kom samen met Comac en PVDA mee vanuit Gent naar de mars tegen geweld op vrouwen in Brussel. We spreken af om 12h25 aan Gent-Sint-Pieters om de trein van 12h41 te nemen.