Boekvoorstelling: De grote mythen van de moderne geschiedenis

Vereniging
Comac
Starttijd
25-11-2019 20:00
Eindtijd
25-11-2019 22:00
Locatie
Blandijn
Meer info
https://www.facebook.com/events/2412016009039745/
Type terrein
Andere
Type activiteit
Andere

Beschrijving

Robespierre was een monster en Napoleon een held. De Groote Oorlog draaide om democratie en de Oktoberrevolutie was een staatsgreep. Maar klopt dat allemaal wel? Vaak staan we niet stil bij wat de traditionele geschiedenisboeken ons voorhouden. Soms voelen we dat het volledige plaatje niet klopt, maar kunnen we de vinger niet op de fout leggen.

In zijn nieuwe boek ‘De grote mythen van de moderne geschiedenis’ houdt tophistoricus Jacques Pauwels een reeks hardnekkige opvattingen over de geschiedenis tegen het licht, zet ze in hun juiste context, onderzoekt wanneer ze in onze geesten begonnen doorsijpelen en stelt de klassieke vraag: wie had daar voordeel bij?

‘Dit voelt alsof je voor het eerst je hoofd boven een loopgracht uitsteekt en eindelijk het volledige landschap ziet’, klinkt het bij programmamakers van Interne Keuken (Radio 1). Ben je benieuwd naar de geschiedenis zoals je hem in de lessen geschiedenis nooit hebt geleerd? Op maandag 25 november stelt Jacques Pauwels stelt zijn nieuw boek voor in auditorium 1 van de Blandijn.

Er zal de mogelijkheid zijn om het boek te kopen, met een signeersessie achteraf!