Stand Up To Racism

Vereniging
Comac
Starttijd
02-05-2019 19:00
Eindtijd
02-05-2019 23:00
Locatie
Café Molotov
Meer info
https://www.facebook.com/events/2341444376141659/
Type terrein
Andere
Type activiteit
Andere

Beschrijving

Tijd voor een nieuwe editie van Stand Up To Racism, een event met een politieke en anti-racistische boodschap! Dit jaar gaan we voor een gezellige gespreksavond, met slam en rap. Afspraak donderdagavond 2 mei om 19 uur in de molotov! Luister naar de gesprekken, leef je uit op de muziek en denk na met ons over structurele oplossingen voor racisme!

Onderzoeken wijzen uit dat het risico op armoede, werkloosheid, laaggeschooldheid en slechte huisvesting veel groter is, wanneer je een andere huidskleur hebt of wanneer je naam een andere afkomst laat vermoeden. Racisme is een trieste realiteit. We willen met Comac dan ook helpen bouwen aan een solidaire tegenstroom die de mensen verenigt in plaats van verdeelt.

Op SUTR gaan we in gesprek met Yuksel Kalaz & Hannah Aziza Ghulam over racisme op de werkvloer en in het studentenleven. Welke plaats neemt dit in in ons dagelijks leven en wat kunnen we eraan doen?
Je kan genieten van de inspirerende slam poetry van de Antwerpse Soukaïna Bennani i en we sluiten de avond af met hip hop van Gentse rapper Fatih.
Tussendoor komt Sana Raguragui, jongerenkandidaat voor de komende verkiezingen, vertellen welke structurele maatregelen de PVDA naar voren schuift.