Lezing Peter Holvoet-Hanssen + Auw La

Vereniging
Auw La
Starttijd
25-04-2018 18:30
Eindtijd
25-04-2018 22:00
Locatie
Blandijn, auditorium Franz Cumont
Meer info
https://www.facebook.com/events/141546426682200/
Type terrein
Andere
Type activiteit
Andere

Beschrijving

Poëziefanaten, liefhebbers van het gesproken woord, verdwaalde scrollers en lievelingen,

DIT IS GEEN NORMALE EDITIE

Voor jullie hebben we een prachtig poëzieprogramma in petto, bestaande uit een LEZING van Peter Holvoet-Hanssen, georganiseerd door de vakgroep Letterkunde (afdeling Nederlands) van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte, en een aansluitende AUW LA-editie!

18:30: De deuren van auditorium Franz Cumont (aka auditorium C) worden keurig open gezet en het publiek mag naar binnen stromen.

19:00: Peter Holvoet-Hanssen (voormalige stadsdichter van Antwerpen en poëtische duizendpoot) komt op en de eerste woorden van zijn LEZING \"Het land van de Music Hall. Wereld van de Poëzie in kaart.\" vloeien rijkelijk. Mis deze uitzonderlijke kans om deze uitzonderlijke man aan het werk te zien niet!

DIT IS GEEN NORMALE EDITIE

21:00: Na een korte pauze (uiteraard gespijsd met cake, T-Shirts en lidkaarten, zoals gewoonlijk), starten we met de aansluitende AUW LA-EDITIE. We ontvangen

Zoë Croegaert, met open armen en oren:
Een dame die schrijft, acteert, en voordraagt! Sinds 2016 stond ze op verscheidene podia, waaronder De Sprekende Ezels, Ballonnenvrees, Zeghetmettekst en Auw La. Vorig jaar eindigde ze nog tweede in de Gentse voorronde voor het BK Poetry Slam.

Daarnaast komt ook Yousra Benfquih ons podium versterken:
Mensenrechtenjuriste, doctoraatstudente (over diversiteit in het onderwijs), columniste én dichteres! Zo mocht ze afgelopen zomer met Vlaams-Nederlands cultuurhuis deBuren op schrijfresidentie naar Parijs, en is ze de winnares van de txt-on-stage wedstrijd Naft voor Woord 2017! Dansend tussen zwaarte en lichtheid, raakt ze aan thema’s die gaan van racisme tot worteltaart. Ze schuwt, de woorden van Chimamanda Adichie indachtig, slechts één ding: ‘the single story’.

Hierna volgt nog een korte pauze waarin U, ons publiek, zich kan INSCHRIJVEN VOOR DE OPEN MIC! We dichten nog zolang mogelijk door in het Auditorium, daarna rollen we zoals gewoonlijk naar de fameuze Trappen van de Blandijn (aka'Trabla') waar we onze poëzie zullen mengen met de nacht en de omgeving...

Hopelijk tot dan op deze speciale editie, mede (en vooral) mogelijk gemaakt door professor Yves T'Sjoen, een van de spilfiguren binnen de vakgroep Letterkunde (afdeling Nederlands) aan de Universiteit Gent en organisator van de lezing van Peter Holvoet-Hanssen, waarvoor vele malen dank!