Teddy Bear Hospital

Vereniging
BeMSA
Starttijd
20-02-2017 08:30
Eindtijd
24-02-2017 16:00
Locatie
0B3 (UZ Gent)
Meer info
https://facebook.com/events/1356119231086623
Type terrein
Andere
Type activiteit
Andere

Beschrijving

Beste studenten!

Teddy Bear Hospital is een weekproject van BeMSA Gent waarbij kinderen uit de 3e kleuterklas en het 1e leerjaar naar ons UZ komen om kennis te maken met de medische wereld.

Het doel van dit project is om hun angst weg te nemen voor dokters of voor een ziekenhuisomgeving. De kinderen nemen hun teddybeer mee, maar die blijkt gewond te zijn. Studenten verzorgen de teddyberen, samen met de hulp van de kinderen. Eventueel is er zelfs een bezoek aan de ziekenwagen van het Rode Kruis!

De scholen komen per voor- of namiddag, daarom kunnen de vrijwillige studenten zich inschrijven per halve dag. Dit project gaat door van 20 februari tot 24 februari 2017 op de campus van het universitair ziekenhuis Gent (lokalen 0B3).

Iedereen is welkom als vrijwilliger, er is absoluut geen diepgaande medische kennis vereist. Voor de studenten is dit de ideale gelegenheid om hun interactie met kinderen in een medische setting te verbeteren; maar bovenal geeft het enthousiasme, de leergierigheid en creativiteit vanuit de kinderen een immens goed gevoel achteraf.

Jullie kunnen inschrijven via onderstaande link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScNNOeDieNnuF4tw4HzC_ItCHqaTmzCslvIOPoacHqMdC5LMQ/viewform?c=0&w=1

Lynn Pien en Sofie Dhaeyer (projectverantwoordelijken)