DontTrumpOurClimate: Protest RALLY tegen klimaatbeleid D. Trump

Vereniging
Comac
Starttijd
24-11-2016 13:00
Eindtijd
24-11-2016 13:30
Locatie
Blandijnberg
Meer info
https://facebook.com/events/713914882099505
Type terrein
Andere
Type activiteit
Andere

Beschrijving

#DontTrumpOurClimate: PROTEST RALLY @Blandijnberg

Donald Trump is van plan om als president \"50 biljoen dollar aan onaangeraakte Amerikaanse reserves in schaliegas, aardolie en aardgas, plus honderden jaren aan schone (sic) steenkool” de lucht in te pompen zodat de grote bedrijven er winst uit kunnen slaan. Dat zou een ramp zijn voor ons klimaat! Trump wil ook de Amerikaanse handtekening van het Klimaatakkoord van Parijs weghalen en heeft klimaatscepticus Myron Ebell aangesteld voor Energie en Milieu in zijn overgangskabinet.

De rest van de wereld kan niet zomaar toekijken terwijl miljardair Trump topbankiers, lobbyisten van de fossiele industrie en klimaat-negationisten in zijn regering steekt. De planeet die zij vervuilen is ook onze planeet en die van de toekomstige generaties. Tijd om onze stem te laten horen!

Exact één week later organiseert de Vlaamse Regering in Gent een eigen Vlaamse Klimaattop. Het is belangrijk dat ministers zoals Joke Schauvliege geen inspiratie halen uit het klimaatbeleid van Donald Trump, maar wél het akkoord van Parijs respecteren. Onze protest rally is dus ook een manier om druk te zetten op de Vlaamse Klimaattop.

Comac-Gent nodigt alle Gentse studenten uit om samen te komen voor de Blandijn op donderdag 24 november om 13u. Wij zullen bordjes met de slogan #DontTrumpOurClimate uitdelen en een foto van de menigte de wereld insturen om viraal te gaan. Zo zal iedereen weten dat zelfs vanuit België jongeren niet akkoord gaan met de visie van Trump op het klimaat.

Tot donderdag!