Oorlog : van bommen naar bytes; over cyberwarfare

Vereniging
Vereniging voor de Verenigde Naties Youth
Starttijd
12-04-2016 20:00
Eindtijd
12-04-2016 22:00
Locatie
paddenhoek 1.0, 9000 Gent
Meer info
https://facebook.com/events/1582619832065037
Type terrein
Andere
Type activiteit
Andere

Beschrijving

Overdrijft Hollywood wanneer een hacker met een druk op de knop de elektriciteit uitschakelt in een hele stad? Haalt de realiteit ons in na STUXNET dat de Iraanse kerncentrales moest treffen of de veroordeling van Iraniërs voor het inbreken in de computer van een dam in New York? Feit is dat de digitalisering voor iedereen een feit is dus ook voor oorlog. Maar wat houdt dat dan juist allemaal in? Wie zijn de grote spelers? En hoe wordt de strijd dan gestreden?
We hopen met deze lezing door Nathalie van Raemdonck hier duidelijkheid over te brengen. Nathalie Van Raemdonck behaalde haar master in internationale veiligheid met een thesis over hoe het oorlogsrecht toegepast kan worden op het cyberdomein bij virtuele schade. Ze liep stage op het VN hoofdkwartier en stond hierbij de \"International Group of Governmental Experts on Information Security\" bij.
Nathalie werkt momenteel voor het Centrum voor Cybersecurity België rond expertise, maar poogt tussentijds bezig te blijven met de internationale ontwikkelingen op het vlak van cybersecurity.