The Stigma Talk

Vereniging
BeMSA
Starttijd
24-11-2015 20:00
Eindtijd
24-11-2015 22:00
Locatie
Aud E blandijn
Meer info
https://facebook.com/events/181348822210905
Type terrein
Andere
Type activiteit
Andere

Beschrijving

The Stigma Talk: ‘Does HIV look like me?’

Op dinsdag 24/11 organiseert BeMSA Gent (Belgian Medical Students Association) ‘The Stigma Talk: Does HIV look like me?’, een avond waarbij verschillende experts komen spreken over HIV en vooral ook het stigma dat ermee gepaard gaat. Door interessante lezingen af te wisselen met getuigenissen hopen we zo een meer genuanceerd beeld mee te geven over HIV en zetten we onze eerste stap in de strijd tegen het stigma.

Prof. Dr. Linos Vandekerckhove, diensthoofd van het Aidsreferentiecentrum van het UZ Gent, zal het in zijn lezing hebben over hoe het stigma de wereldwijde strijd tegen HIV belemmert, terwijl Patrick Reyntiens (Sensoa vzw) een boeiende inkijk zal geven in het leven met HIV en het stigma dat ermee gepaard gaat.
Dr. Tom Decroo zal als laatste het panel aanvullen. Als arts werkte hij voor Artsen Zonder Grenzen in Mozambique met HIV-patiënten. Afgaande op zijn ervaringen daar, zal hij het hebben over hoe participatie en peer support helpen met het indijken van het stigma.
Na de lezingen is er uiteraard genoeg tijd voorzien voor vragen en discussies!

Ben jij student aan de Universiteit Gent en wil je deelnemen aan The Stigma Challenge, onze grote campagne op #WorldAIDSDay, kom dan zeker naar The Stigma Talk om je in te schrijven voor je deelname aan de campagne op 1 december op tram 1 en in het Gent Sint-Pieters. Ben je gewoon mateloos geïnteresseerd in het onderwerp? De deuren van Auditorium E van de Blandijn staan voor iedereen open!

Tijd dat er eens echt over HIV gepraat wordt.

Tot dan! Tot op The Stigma Talk.