Minos' Europaviering & Open Ledenavond

Vereniging
Minos Gent
Starttijd
08-05-2014 19:00
Eindtijd
08-05-2014 21:30
Locatie
Trechterzaal, Therminal, Gent
Meer info
https://facebook.com/events/1446260138950532
Type terrein
Andere
Type activiteit
Andere

Beschrijving

Minos Gent is een studentenvereniging die Europa en de Europese Unie dichter bij de studenten wil brengen. Via allerhande lezingen, debatten, uitstappen en culturele activiteiten proberen we enerzijds het verhaal van Europese integratie, anderzijds om de Europese diversiteit aan taal, religie, cultuur en geschiedenis te vertellen.

Wij zijn geen politieke vereniging in de zuiverste zin van het woord, maar een vereniging óver politiek, zonder het innemen van een stelling vanuit de vereniging: iedereen is bij ons welkom! Met andere woorden: iedereen die een stelling heeft inzake Europa, kan een forum krijgen bij Minos. Diversiteit en het niet onbekende ‘Eenheid in verscheidenheid’ staan bij ons dus hoog in het vaandel.

Interesse?

Minos Gent richt zich niet alleen op studenten van de UGent, maar ook studenten van allerhande andere hogeschoolinstellingen zijn welkom: zowel op onze activiteiten, als bij de organisatie ervan. Hoewel de richting voornamelijk geïnteresseerden trekt uit de internationale politieke studies, is dit zeker geen vereiste om actief deel te nemen aan activiteiten, laat staan om bestuurslid te worden! Integendeel zelfs: juist door variabele achtergronden, inzichten en studiegebieden, ontstaat een interessant discussieplatform.

Heb jij ook interesse in Europa? Kom af op 8 mei as. om 19u00 in de Trechterzaal van de Therminal, ontmoet andere Minossers en word onze nieuwe collega in het nieuwe academiejaar!

Voor meer informatie kijk je best eens op
FB: Minos Gent
Twitter: @MinosGent_EU
Website: www.MinosGent.eu