Debat over Europese integratie

Vereniging
Minos Gent
Starttijd
15-10-2013 20:00
Eindtijd
15-10-2013 22:00
Locatie
Blandijn, Aud B
Meer info
https://facebook.com/events/548756445209700
Type terrein
Andere
Type activiteit
Andere

Beschrijving

Op dinsdag 15 oktober organiseert Minos Gent vanaf 20u00 haar debat over Europese integratie in auditorium B van de Blandijn.

Op het debat nemen we om te beginnen het Verdrag van Lissabon onder de loep: welke bevoegdheden zijn er met het Verdrag naar de EU overgeheveld? Werkt dit voldoende, dienen er meer bevoegdheden te worden overgeheveld of dienen deze juist te worden teruggegeven? Kortom: wat zijn nu eigenlijk de kerntaken van de EU in het heden en de toekomst?

Daarnaast staan we stil bij wat er in een volgend verdrag zal moeten veranderen met het oog op de steeds groeiende EU. Hiermee belanden we dan ook automatisch bij de toekomstvisies, ongeacht verdrag: is dit volgens de sprekers een \"EU van de regio's\", een supranationaal of federaal Europa conform VS-model of iets ertussenin?

Deze vragen zullen worden beantwoord door de volgende gasten: Bart Staes (Europees Parlementslid voor Groen), Matthias Diependaele (Fractievoorzitter Vlaams Parlement voor N-VA), Karin Temmerman (Fractievoorzitter Kamer voor sp.a), Koen Van den Heuvel (Fracttievoorzitter Vlaams Parlement voor CD&V), Willem-Frederik Schiltz (Kamerlid voor Open VLD) en Philip Claeys (Europees Parlementslid voor Vlaams Belang).

Dr. Ferdi De Ville (UGent, Politieke Wetenschappen) zal tot slot het debat modereren.

Graag tot dan!