Ga mee met ons naar de COP26 in Glasgow!

Vereniging
Actief Linkse Studenten
Starttijd
03-11-2021 20:00
Eindtijd
07-11-2021 14:00
Locatie
Schotland
Adres
Glasgow
Meer info
https://www.facebook.com/events/866437157380120/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22page%22%7D]%7D
Type terrein
Andere
Type activiteit
Andere

Beschrijving

De Actief Linkse Studenten mobiliseren dit jaar mee naar de Internationale Klimaattop (COP26) in Glasgow. Onze eerste meeting 'Capitalism kills the planet, how to organize the fightback?' stond volledig in teken van deze actie.

Woensdagavond 3 november verzamelen we allen in Brussel om met onze bussen te vertrekken naar Glasgow. Zondagavond 7 november komen we tegen de vroege avond terug aan in België zodat iedereen op tijd thuis is om de volgende dag terug naar de universiteit te gaan. Het is de bedoeling dat we als groep altijd bij elkaar blijven en deelnemen aan de voorziene activiteiten. De werking van de Actief Linkse Studenten staat als sinds september in teken van dit evenement.

Zo zal er in Glasgow een lokale klimaatstaking plaatsvinden op 4 november waar de Actief Linkse Studenten actief aan zullen participeren.
De dag erna zal er de COP26 doorgaan, waardoor er opnieuw een grote betoging zal doorgaan in Glasgow. We gaan flyers verspreiden op de betoging en babbelen met klimaatactivisten van over heel de wereld. Diezelfde avond organiseren de Actief Linkse Studenten een (openlucht) meeting over de visie van de Actief Linkse Studenten op de klimaatstrijd. Het zal een interactief debat zijn waar ook internationale activisten aan zullen deelnemen. Zo zullen we in Glasgow niet enkel deelnemen aan manifestaties maar ook actief inzetten op kleine politieke debatten.