Dames voor Darwin met dr. Vandermassen

Vereniging
Christen Democratische Studenten
Starttijd
23-03-2021 20:00
Eindtijd
23-03-2021 23:00
Locatie
online
Meer info
https://www.facebook.com/events/271780261282187
Type terrein
Online
Type activiteit
online

Beschrijving

Op 23 maart heeft CDS Gent dr. Griet Vandermassen (UGent) te gast. Ze is vooral bekend van haar boek ‘Dames voor Darwin’, een boek over feminisme en de evolutietheorie. Feministen hebben het vandaag de dag niet zo begrepen op biologie. Velen verzetten zich zelfs actief tegen een biologisch geïnformeerde kijk op de seksen. Het bewijs is nochtans overweldigend dat veel psychologische sekseverschillen niet alleen aan onze opvoeding en cultuur liggen. Ze zijn een voorspelbaar gevolg van vele miljoenen jaren evolutie door natuurlijke en seksuele selectie. Houden we daar niet beter rekening mee als we inzicht willen krijgen in de genderkloof op de arbeidsmarkt, de oorzaken van seksueel geweld en het ontstaan van patriarchale maatschappijen? En waarom dringt die kennis zo moeilijk door binnen het feminisme?
In deze lezing gaat Griet Vandermassen in op dit spanningsveld tussen het feminisme en de biologische wetenschappen. Wat zijn de recente ontwikkelingen? Staan feministen al meer open voor de evolutiepsychologie? Ze pleit voor een nieuw feminisme en richt zich rechtstreeks tot klassieke feministen en roept hen (onrechtstreeks) op om te transformeren tot evolutiefeministen.
Dit evenement zal online doorgaan op dinsdag 23 maart. We starten om 20u. De link komt binnenkort online. We hopen jullie in groten getale te verwelkomen!