LEZING'The Must Have Skills In A World Of AI'

Vereniging
Engage
Starttijd
27-02-2020 19:00
Eindtijd
27-02-2020 20:30
Locatie
Auditorium 4 Jaap Kruithof, Blandijn, Campus Boeke
Meer info
https://www.facebook.com/events/191955478683069/
Type terrein
Andere
Type activiteit
Andere

Beschrijving

Beste Engagers!

(Inschrijvingslink: https://forms.gle/XqpnFq1iqQMZphZ98)

Het tweede semester is nu ondertussen al van start gegaan wat natuurlijk betekent dat ook ENGAGE er weer is en dan meteen met een niet te missen boeiende lezing als startschot!

De lezing zal draaien rond'Artificial Intelligence', wat een enorm belangrijk onderwerp is aangezien we ons op dit moment bevinden in een technologische revolutie van een ongeëvenaarde omvang. De 3de industriële revolutie was amper begonnen en we zijn direct al overgegaan naar de 4de. Deze revolutie is gekenmerkt door een exponentiële groei met de ene technologische verandering na de andere.

Elke seconde worden we gebombardeerd met informatie over de op dit moment belangrijkste digitale technologieën: “Blockchain”, “Internet of Things”, “Virtual Reality (VR)”, Augmented Reality (AR)” en ten slotte “Artificiële Intelligentie (AI)”. Elk van deze technologieën zal een immens grote impact hebben op onze samenleving. Met AI als koploper.

Maar wat voor een effect zal AI juist hebben op onze samenleving? In de media wordt er ofwel gezegd dat AI alles zal overnemen en ons als mens compleet zal vervangen of dat AI ons juist zal helpen en ons leven zal vergemakkelijken.

Maar zoals Garry Kasparov, Russische schaakkoning die als allereerste verloor tegen een computer, het heel mooi verwoordde: “In plaats van ons zorgen te maken over wat machines al dan niet kunnen doen, kunnen we beter nadenken over wat wij kunnen dat zij niet kunnen.”

Hoe kunnen WIJ als MENS ervoor zorgen dat we niet overbodig worden, maar onmisbaar blijven in een wereld van AI en nog steeds een nuttige bijdrage kunnen leveren aan de samenleving?

Dit kunnen we doen door in te zetten op onze andere menselijke kwaliteiten die AI NIET heeft en uniek is aan ons soort.

Door het versterken van die unieke menselijke kwaliteiten zullen we voorbereid zijn op de tsunami van veranderingen veroorzaakt door AI en de andere technologieën.

Ben jij ook benieuwd wat voor een impact AI en de andere technologieën juist zullen hebben op onze manier van leven/werken/aanpakken en wat JIJ kan doen om onmisbaar te blijven?

Schrijf je dan zeker in via onderstaande link en wees meer dan welkom op ons panelgesprek. Want zoals Elke Geraerts zei: “Wie stilstaat, gaat achteruit in een wereld in verandering”.

Inschrijvingslink: https://forms.gle/XqpnFq1iqQMZphZ98

WANNEER: 27 februari, 19h00-20h30
LOCATIE: AUD 4 - Jaap Kruithof (2de verdieping Blandijn), ADRES: Blandijnberg 2, 9000 Gent

SEE YOU THERE!