Lezing:'How to take control of technology'

Vereniging
Engage
Starttijd
18-03-2019 19:00
Eindtijd
18-03-2019 20:30
Locatie
Campus Boekentoren - Blandijn Auditorium 1 - Jan B
Meer info
https://facebook.com/events/580605665741662
Type terrein
Andere
Type activiteit
Andere

Beschrijving

We leven in het digitale tijdperk, dat naast heel wat voordelen ook moeilijkheden met zich mee heeft gebracht. We kennen het allemaal wel, we nemen ons voor om maar vijf minuutjes door onze smartphone te scrollen en voor we het weten zijn we al een uur verder. Maar het blijft natuurlijk niet alleen bij tijdverspilling.

Het wordt de'productiviteitsparadox' genoemd. Ondanks efficiënte technologische innovaties is onze productiviteit de laatste jaren afgenomen terwijl onze stressbeleving is toegenomen. Als we geen meesterschap krijgen over ons digitaal leven, zal technologie in dit tijdperk van afleiding niet in ons voor- maar in ons nadeel werken. We kunnen ons niet meer focussen, zijn gestrest, zijn bedolven onder teveel informatie en worstelen om tijd te vinden.

Dat komt omdat niemand ons ooit heeft geleerd hoe we op de juiste manier moeten werken in dit digitale tijdperk. We trachten ons hele leven al hoe we alle taken voor elkaar kunnen krijgen en hoe we méér gedaan kunnen krijgen. Maar in het tijdperk van afleiding werken de technieken die we hebben ontwikkeld niet langer. De enige manier om succesvol te zijn in ons leven is om ons brein weer te leren focussen.

Tijdens deze keynote zal Florence toelichten welke impact een continue connectiviteit heeft op ons brein en waarom dit onze performantie drastisch aantast en onze stressbeleving verhoogt. Vervolgens behandelen we hoe we onze mentale capaciteiten kunnen maximaliseren en hoe om te gaan met (digitale) afleiding. Je zal kennis maken met de principes van diep werk en hoe te focussen om productiever te zijn en minder druk te voelen.

Leer controle hebben over je technologie en wees meer dan welkom op onze lezing!