Studentenvorming psychologie: GET TO KNOW YOUR BRAIN

Vereniging
Engage
Starttijd
19-02-2019 18:00
Eindtijd
19-02-2019 21:00
Locatie
Leslokaal 110.022, Blandijn, Campus Boekentoren
Meer info
Type terrein
Andere
Type activiteit
Andere

Beschrijving

Graag presenteren we jullie de allereerste ENGAGE studentenvorming'Get to Know Your Brain'!

De gedachtegang achter onze eerste studentenvorming is dat wij, mensen, begunstigd zijn met 1 van de krachtigste werktuigen ooit. Onze hersenen. Door middel van onze hersenen zijn we in staat om na te denken, zaken uit te voeren, te reflecteren, zaken te creëren enz. Maar kennen we dit werktuig wel? Je kunt een werktuig pas juist gebruiken als je weet HOE en WAARVOOR je het kunt hanteren. Anders kan je niet het volle potentieel uit je werktuig halen.

Daarnaast leven we in tijden van permanente afleiding waarbij onze hersenen constant blootgesteld worden aan oneindige stimuli. Onze focus en concentratie zijn drastisch verminderd. Zoals Elke Geraerts in haar boek ‘Mentaal Kapitaal’ schreef, onze hersenen vertonen tekenen van zware verwaarlozing.

Maar er is een oplossing. Net zoals jij je spieren kan trainen, kan je ook je hersenen trainen! Door onze hersenen efficiënter te leren gebruiken, kunnen we veerkrachtiger worden ( in deze hectische en onzekere tijden ). Het gevolg daarvan is dat we zelf meer impact hebben op ons welbevinden, m.a.w. de kans vergroten om gelukkiger te worden.

Tijdens deze vorming zal je dus ontdekken hoe je hersenen werken en hoe JIJ je hersenen FIT en VEERKRACHTIG kunt houden in deze tijden van permanente afleiding.

Deze studentenvorming zal worden gegeven door DOMINIQUE MAES. Mevrouw Maes is docente bachelor in de toegepaste psychologie (VIVES) en trainer/coach (persoonlijke ontwikkeling en communicatie). Ze volgt de wetenschappelijke ontwikkelingen op het vlak van hersenonderzoek op de voet en vertaalt deze naar praktische haalbare technieken in functie van een gezond, slim en gelukkig leven. Mevrouw Maes leek ons dus meer dan geschikt om deze vorming te geven en haar kennis met ons te delen!