Capitant presents Finance Meets Law

Vereniging
Capitant Gent
Starttijd
24-10-2017 19:30
Eindtijd
24-10-2017 21:15
Locatie
Aud. Quetelet
Meer info
https://facebook.com/events/1980807765535598
Type terrein
Andere
Type activiteit
Andere

Beschrijving

The Next Big Thing is nog maar net achter de rug en daar is Capitant alweer! Met trots stellen wij jullie ons tweede evenement van dit semester voor: FINANCE MEETS LAW! Finance en recht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en gaan op verschillende vlakken hand in hand. Tijdens 3 boeiende lezingen vestigen wij de aandacht op enkele van deze raakpunten: fraude, mobiele betalingen en de wondere wereld van M&A.

Volgende sprekers staan alvast te popelen om hun expertise met jullie te delen:

• JAN TUERLINCKX, Tuerlinckx Fiscale Advocaten – Fraude
Hoewel de fiscaliteit als speelbal van de politiek onvoorspelbaarder is dan het Belgische weer, kent Jan Tuerlinckx ze als zijn eigen broekzak. Als gezicht van Tuerlinckx Fiscale Advocaten is hij expert in M&A, fiscaliteit, fraude en de combinatie hiervan. Met een enthousiaste spreekstijl en sappige verhalen kan dit enkel maar voor vuurwerk zorgen!

• SOPHIE PEETERS, Linklaters – PSD and the Future of Payment
Na haar studies aan de KU Leuven en University of Oxford ging Sophie Peeters aan de slag bij advocatenkantoor Eubelius, dat ze in 2011 verliet voor het enige echte Linklaters. Ze is gespecialiseerd in financiële wetgeving wat betreft banken, financiële markten en betalingen alsook gigantische cross-border mergers. Hoe betalen wij over 10 jaar? Sophie vertelt ons meer over the future of payments en deelt onder meer haar ervaringen over mobile payments en de regulering hiervan (Payment Services Directive, PSD).

• GUY GOOSSENS, EY – M&A
Met meer dan 20 jaar ervaring als Investment Manager en M&A Advisor mag deze Director van EY niet ontbreken op dit evenement. Wat is M&A precies? Wat komt er allemaal kijken bij een high-profile transactie en hoe vertaalt zich dat in de praktijk? Guy Goossens weet er alles van en deelt het maar al te graag met jullie!

Opnieuw is deze lezing GRATIS en VRIJ TOEGANKELIJK en is er zowel voor als na de lezing een receptie waar je gezellig kan napraten met een hapje of drankje aan studentenprijzen, een praatje kan doen met onze sprekers of lid kan worden van Capitant en zo je eigen lidkaart en Finance Bag te ontvangen.

Graag verwelkomen wij jullie allemaal van harte op dinsdag 24/10 in auditorium Quetelet van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde voor opnieuw een boeiende en gezellige avond!

Hopelijk tot dan, see you there!
Capitant Gent

WHAT: Finance Meets Law
WHERE: Auditorium Quetelet in de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Tweekerkenstraat 2 aan het Sint-Pietersplein in Gent
WHEN: Dinsdag 24 oktober
SCHEDULE:
18:30 - Start receptie
19:30 - Start lezing
21:15 - Start receptie
Hapjes en drankjes aan studentenprijzen!