The Next Big Thing: The Future of Technology, Work and Investing

Vereniging
Capitant Gent
Starttijd
11-10-2017 19:30
Eindtijd
11-10-2017 22:00
Locatie
Aud. Quetelet
Meer info
https://facebook.com/events/367221483713567
Type terrein
Andere
Type activiteit
Andere

Beschrijving

Bitcoin en blockchain, wat is dat eigenlijk? Vervangt AI binnenkort mijn job? Beleggen, hoe doen we dat over 10 jaar?

Onze samenleving verandert sneller dan ooit. Nieuwe technologische evoluties komen uit het niets en de maatschappij staat nooit stil. Wij leven nu al deels in de wereld van morgen: de toekomst is dichterbij dan je denkt!

Daarom presenteert Capitant Gent op woensdag 11 oktober haar eerste lezing van het nieuwe academiejaar. Wij hebben niet stilgezeten en brengen jullie een knaller van een startevent genaamd ‘The Next Big Thing: The Future of Technology, Work and Investing’!

THE NEXT BIG THING, WAT IS DAT?
Een lezing, zoals altijd GRATIS en VRIJ TOEGANKELIJK voor iedereen, bestaande uit drie delen waarin volgende experts een blik werpen op de toekomst en deze nog net iets dichterbij brengen:

1) Jean-Luc Verhelst: The Future of Technology
Jean-Luc is blockchain expert en strategy consultant bij Monitor Deloitte. Hij schreef een brandend actueel boek getiteld ‘Bitcoin - The Blockchain and Beyond’ en vertelt vol passie over welke impact deze technologie kan en ongetwijfeld zal hebben op ons dagdagelijks leven. Blockchain belangrijker dan het internet? Jean-Luc weet er alles over en deelt het graag met jullie!

2) Toon Vanagt: The Future of Work
Steelt artificial intelligence (AI) binnenkort jouw job? De automatisatie van jobs, hoe zit dat? Toon is tech ondernemer, startup coach en business angel investeerder maar ook onder andere co-founder van Fintech Belgium. Hij vertelt ons hoe de toekomstige werkvloer er uit ziet en hoe AI de wereld van morgen vorm geeft.

3) Stéphan Vuylsteke: The Future of Investing
Stéphan is Associate in het ESG Research and Advisory departement van het Britse Arabesque Asset Management én alumnus van Capitant Antwerpen. ESG sustainable investing staat voor Environmental, Social and Governance en is de investeringsfilosofie waar Stéphan, Arabesque maar ook andere bedrijven zoals ING, BNP Paribas en Morgan Stanley op inzetten. Algoritmes, data analytics maar vooral sustainability: een betere wereld én betere returns!

Start het nieuwe academiejaar geïnformeerd en bereid jezelf voor op de toekomst! Op woensdag 11 oktober is auditorium Quetelet the place to be, don’t miss out! Zet THE NEXT BIG THING in grote letters in je agenda en be there!

RECEPTIE VOOR EN NA DE LEZING
Voor én na de lezing kan je zoals altijd gezellig bijpraten en in de Foyer genieten van een hapje en drankje aan zeer democratische studentenprijzen. Hierbij heb je ook de kans om kennis te maken met het nieuwe Capitant team en te ontdekken wat er het komende academiejaar nog op de planning staat of je kennis en netwerk te verruimen door contact te leggen met onze sprekers.

CAPITANT MEMBER?
Het is niet nodig om lid te zijn van Capitant om de lezing bij te wonen, maar dit kan wel op al onze events. Word Capitant member voor of na deze lezing, ontvang jouw Finance Bag met allerlei goodies en behaal je eigen Capitant-certificaat!

Invest in your future, be there! See you all soon!

--------------------------------------------------------------

WHAT: The Next Big Thing: The Future of Technology, Work and Investing

WHERE: Auditorium Quetelet in de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Tweekerkenstraat 2 aan het Sint-Pietersplein in Gent.

WHEN: Woensdag 11 oktober 2017

SCHEDULE:
18:30 - Receptie vooraf, mogelijkheid tot lid worden van Capitant*
19:30 - Start lezing
21:00 - Receptie achteraf, mogelijkheid tot lid worden van Capitant*

*Je hoeft geen lid te zijn van Capitant om onze lezingen bij te wonen. Dit geeft wel bijkomende voordelen!

BEVERAGES: pintjes, rode wijn, witte wijn, cola en water aan 1 euro, Gin & Tonic aan 3 euro

--------------------------------------------------------------

See you there!
Capitant Gent