Fiets- en wandeltocht voor een leefbare, gezonde stad.

Vereniging
D'URGENT
Starttijd
19-03-2017 15:00
Eindtijd
19-03-2017 16:30
Locatie
Baudelopark
Meer info
https://facebook.com/events/215424278929201
Type terrein
Andere
Type activiteit
Andere

Beschrijving

Wat? Een fiets- en wandeltocht die met zoveel mogelijk mensen een positief signaal wil sturen voor een leefbare en gezonde stad.

Waarom? Gent geraakt vol: de files groeien, de parkeerplaatsen blijven ontoereikend en de luchtkwaliteit is bij één van de slechtste van België. We houden van Gent en willen een gezonde, leefbare stad voor iedereen, jong en oud. We geloven dat het Mobiliteitsplan een eerste stap is in de goede richting is. Met deze actie willen we een positief signaal de wereld insturen.

Waar? Vertrek om 15u in Baudelopark - aankomst om 16u onder de stadshal - Emile Braunplein (Gent)

DOE MEE! Kom mee wandelen en fietsen voor een gezonde en leefbare stad.
We eindigen de actie om 16u onder de stadshal - breng een ‘(fiets)bel’ mee, waarmee we allen samen zullen rinkelen voor een gezonde toekomst.

Wat vragen we? We vragen de politici van alle partijen om vooruit te kijken:

(1) De wijken buiten de kleine ring R40 willen een gelijke behandeling krijgen als de wijken binnen de R40. Wijkcirculatieplannen zijn dringend nodig.

(2) In 2020 komt er binnen de R40 een lage emissiezone. De luchtkwaliteit moet beter over àlle wijken van Gent, ook buiten de R40.

(3) De R40 wordt een groene stadsboulevard.

(4) Het aanbod van openbaar vervoer moet snel groeien.

Een burgerinitiatief in samenwerking met Fietsbult - Fietsersbond Gent, Greenpeace Gent, Trage Wegen vzw, Autodelen.net, Gents MilieuFront - GMF, Critical Mass Gent, Ledeberg breekt uit, Natuurpunt Gent, Gezinsbond Afdeling Gent, Werkgroep SintPietersBuiten, Buitensporig,
Netwerk Duurzame Mobiliteit, Velo-droom,
Partago en allerlei fietsende en wandelende Gentenaars en bezorgde wijkorganisaties.

Vragen/interesse? info@gentsmilieufront.be