Capitant's Behavioural Finance: smart people, silly markets

Vereniging
Capitant Gent
Starttijd
11-04-2016 19:00
Eindtijd
11-04-2016 20:00
Locatie
Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Meer info
https://facebook.com/events/1708786976063429
Type terrein
Andere
Type activiteit
Andere

Beschrijving

Veel te vaak worden financiële modellen als absolute waarheid voorgesteld, en vergeten we dat de economie uiteindelijk uit mensen bestaat. Mensen, of agents, die elk een eigen gedrag vertonen – het is dit gedrag (behaviour, in het Engels) dat grotendeels bepaalt waarom, wanneer en hoe mensen irrationele beslissingen nemen.

Behavioural finance is dan ook een interessante hybride van psychologie, economie en wetenschap – een gloednieuw veld in de sociale wetenschappen die niet kan ontbreken aan de gereedschapskist van gelijk welke econoom in spe.

Daarom komt Hans Heytens van Weghsteen (een in 1890 opgerichte vermogensbeheerder met een schitterende track record) volgende maandag ons meer vertellen over wat er in je hersenen gebeurt als je financiële besluiten neemt, en hoe je als belegger of econoom de denkpatronen van de maatschappij kan ontrafelen om je portfolio beter te beheren.

Een kleine, intensieve workshop/lezing, gegeven door een van de topspelers in België: dit allemaal in auditorium Picard, op maandag 11 april, vanaf 19u.

Ervoor en erna voorzien we zoals gewoonlijk een gezellige receptie. We zien dus mekaar maandag, in de FEB, voor een fantastische workshop van Weghsteen!

______________________________________________
WHAT: Behavioural Finance: smart people, silly markets
WHERE: Aud. Picard, Faculteit Economie en Bedrijfskunde, tweekerkenstraat
WHEN:
18h30, small reception
19h00, start keynote and Q&A
20h30, start main reception