EBEC Local Ghent

Vereniging
Board of European Students of Technology Ghent
Starttijd
02-03-2016 17:30
Eindtijd
02-03-2016 22:00
Locatie
Ufo - Universiteitsforum Gent
Meer info
https://facebook.com/events/1113126555398078
Type terrein
Andere
Type activiteit
Andere

Beschrijving

*EBEC staat voor European BEST Engineering Competition en is de grootste Europese ingenieurswedstrijd. De wedstrijd gaat door in meer dan 70 universiteiten verspreid over Europa. Het systeem heeft de vorm van een piramide:
***********************een lokale ronde***********************
***************een nationale/regionale ronde***************
******een grote Europese finale ronde (in Belgrado)******

EBEC bestaat uit 2 soorten competities: het team design en de case study. Dit jaar vonden voor het eerst voorrondes voor het team design plaats. De 5 beste teams van elke voorronde komen nu strijden voor een plaats in de nationale ronde. Dit wil dus zeggen dat je je niet kan inschrijven voor het team design. Maar niet getreurd, je kunt je nog steeds inschrijven voor de case study! Beide categoriën worden gegeven in het Engels. De winnaars van zowel het team design als de case study gaan vervolgens door naar de regionale rondes om te strijden voor een plaatsje in de grote Europese finale in Belgrado.

Het dagprogramma is als volgt: eerst komen enkele inleidende presentaties aan bod, daarna volgt het echte werk! Los in groepjes van vier onze uitdaging op: een conceptueel probleem (case study) of een praktisch probleem (team design), gebruik makend van je ingenieurscapaciteiten!

De jury beslist de uiteindelijke winnaar. We trachten elk jaar opnieuw een professionele en evenwichtige jury samen te stellen, die zowel de academische als bedrijfswereld representeert.

Over eten en drinken moeten jullie zich alvast geen zorgen maken, wij zorgen voor gratis croques en drankjes! De wedstrijd zelf duurt tot ongeveer 23 uur. Daarna sluiten we af met een glaasje cava op de receptie.

Niet te vergeten: de eerste drie winnende teams krijgen eveneens een mooie prijs. Om te weten wat, moet je deelnemen :) ! Een onvergetelijke ervaring!

Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door onze Team Design Partner de Belgische Spoorwegen, onze Case Study Partner Deloitte en onze Corporate Partner Agoria.

Kortom:
- Wat? ingenieurscompetie in teams van 4 personen
- Deelname volledig gratis
- Wanneer? woensdag 2 maart om 17u30
- Waar? UFO
- Benodigdheden? Voor Case Study minstens 1 laptop per team
- Eindreceptie met gratis cava

https://docs.google.com/forms/d/1VuB1pg2dpO6v9V-lQsBSepmnoa8XK3Iph20V6yqQM9k/viewform
Schrijf je in door bovenstaand inschrijvingsformulier in te vullen!
Vergeet ook niet 1 laptop mee te brengen per team.