V.G.K. goes Museumnacht

Vereniging
Vlaamse Geschiedkundige Kring
Starttijd
01-12-2022 20:00
Eindtijd
01-12-2022 23:59
Locatie
Trabla - Campus Boekentoren
Adres
Blandijnberg 2, 9000 Gent
Meer info
https://www.facebook.com/events/1310372203031459
Type terrein
Andere
Type activiteit
Cultuur

Beschrijving

Het einde van het eerste semester komt in zicht... Dit wilt jammer genoeg zeggen dat het ook alweer tijd is voor de laatste cultuuractiviteit van het semester. In zekere zin eindigen we met wat we begonnen zijn namelijk met een museum. Deze keer gaan we echter een stapje verder en gaan we niet naar één museum, maar naar drie "musea" en dit helemaal gratis. We hebben speciaal voor jullie twee routes uitgestippeld:
- Route 1 (20u Trabla) neemt jullie mee richting het stadscentrum. Hierbij gaan we naar het Industriemuseum, de Kunsthal en het Huis van Alijn.
- Route 2 (20u15 Trabla) neemt jullie mee naar wat wij beschouwen als de klassiekere "museumbuurt". Hierbij gaan we naar het STAM, het S.M.A.K. en de Sint-Pietersabdij.
Doordat het echter Museumnacht is, voorzien de verschillende musea ook "randanimatie". Zo wordt het Huis van Alijn omgetoverd tot een spelparadijs inclusief flipperkasten en een levensgrote Tetris, en gaan er in het STAM een heuse limbo en karaoke door. Meer informatie over de verschillende "musea" en de "randanimatie" vinden jullie dan ook via: https://degentsemusea.be/beleef-meer/museumnacht
Wie weet trekken we op het einde nog allemaal samen naar de silent disco in het MSK zodat de cirkel rond is...