Brainstorm: The Greater-Than-g Acceleration of a Bungee Jumper

Vereniging
Vereniging Voor Natuurkunde
Starttijd
14-04-2021 20:00
Eindtijd
14-04-2021 22:00
Locatie
online
Meer info
https://fb.me/e/89pPCQC4O
Type terrein
Online
Type activiteit
online

Beschrijving

De paasvakantie is voor vele studenten een alarmbel dat het tijd wordt om in gang te schieten. Er worden nota's overgeschreven, boeken open geslaan, opnames herbekeken en strakke planningen gemaakt. Je zit vol goede moed en het lijkt erop dat je alles op tijd zal rondkrijgen, maar dan treedt er een bekend fenomeen op... Procrastinatie!

De bekendste oorzaak van dit uitstelgedrag is het YouTube algoritme. We kennen het allemaal. Het ene moment kijk je naar een informatieve video over strange materie in neutronensterren en 5 uur later zit je te kijken naar een 2 uur lange live stream van een kerel die in zijn peignoir en paashaasmasker muziek aan het zingen is.

Een andere manier om je tijd te verdoen, is door op stack exchange vragen te lezen die helemaal niets te maken hebben met je thesisonderwerp.
Op die manier ben ik een paper tegengekomen getiteld "The greater-than-g acceleration of a bungee jumper". Aangzien scihub plat ligt is enkel de eerste pagina beschikbaar, maar het probleem bleef in mijn achterhoofd hangen. Een ideaal onderwerp voor een brainstormavond!

Ben jij ook geïntrigeerd door deze verborgen-achter-een-paywall paper? Schrijf je dan zeker in voor de brainstormavond op 14 april via de google form: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd5lQNm9gFQborOb1LPNFcF6mCfwOxl6AQMYr7I5WpDuV7dWg/viewform