Zuidoost-Azië: een strategische partner of China's achtertuin?

Vereniging
Christen Democratische Studenten
Starttijd
15-03-2021 20:00
Eindtijd
15-03-2021 23:00
Locatie
online
Meer info
https://www.facebook.com/events/4641283242554126
Type terrein
Online
Type activiteit
online

Beschrijving

Zuidoost-Azië: een strategische partner of China’s achtertuin?
Alhoewel Zuidoost-Azië bij ons nog relatief onbekend is, horen we steeds vaker nieuwsberichten overwaaien. De laatste weken valt het nieuws over de staatsgreep in Myanmar niet meer uit onze media te slaan. Een andere keer horen we over de gigantische verkiezingen die in Indonesië georganiseerd worden waarbij stemmentellers door overwerk letterlijk doodvallen. En ondertussen kent iedereen wel de harde ‘war on drugs’ van de Filipijnse president Duterte.
Maar voorbij deze losse feiten die spraakmakende titels opleveren; wat is de toekomst van een Belgisch-Zuidoost-Aziatisch partnerschap? Wat maakt deze ‘ASEAN-regio’ uniek? Is de toekomst echt Aziatisch?
We gaan in gesprek met Viktor Opsomer, onze eigen internationaal secretaris. Hij werkt als attaché aan de FOD Buitenlandse Zaken en begeleid ook een vak over Europese politiek aan de UGent. Tijdens zijn afgeronde master EU-Studies vervolledigde hij stages in Zuidoost-Azië; meer specifiek in Jakarta, Indonesië en aan de Belgische ambassade in Kuala Lumpur, Maleisië.
Wij horen en discussiëren alvast graag met zijn perspectief!
Dit evenement zal doorgaan op 15 maart om 20u via Microsoft Teams. De link naar het evenement komt binnenkort online.