VVN MaCHT Chess Cup

Vereniging
Vereniging Voor Natuurkunde
Starttijd
03-12-2020 19:00
Eindtijd
03-12-2020 22:00
Locatie
online
Meer info
https://fb.me/e/20jSeUIUd
Type terrein
Online
Type activiteit
online

Beschrijving

Na het succes van de eerste VVN Chess Cup vorige week, kunnen we natuurlijk niet anders dan een tweede editie organiseren. Word jij degene die WillieMcTell of louisaze1 een poepje laat ruiken? Waag je kans op de VVN MaCHT Chess Cup, een samenwerking tussen de Vereniging voor Natuurkunde en de Materials Science and Chemical Technology studentenvereniging! Net zoals voorheen zal het een zogenaamd Zwitsers toernooi zijn dat deze keer bestaat uit zeven rondes, waarin tegenstanders het tegen elkaar opnemen die het even goed hebben gedaan. Zo zal een speler met 3 punten gepaard worden met een speler die ook 3 punten heeft. Elke gewonnen match levert je één punt op, elk gelijkspel een half punt, en een verloren match uiteraard nul punten. Een gelijkspel kan optreden, wanneer je aan je tegenstander vraagt voor een 'draw', die kan dat dan aanvaarden, of weigeren en het spel verder spelen tot er één winnaar uit de bus komt. Je zal nooit tegen dezelfde tegenstander opnieuw spelen. In geval van een gelijkspel in de eindscore (in de top 3), zal de tie-break bestaan uit een zogenaamde 'Blitz game'. Dit is een spelletje waar de spelers allebei 5 minuten krijgen, en dus snel zullen moeten handelen.
Alle wedstrijden zullen onder een tijdslimiet bestaan van 15 minuten elk. Zet je tegenstander dus schaakmat in minder dan 15 minuten, of het zal degene zijn wiens tijd het eerst op is, die verliest!

Inschrijven is vereist, en kan tot en met 30/11, 23:59 op https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfLrN1WQfQUJ_Cr2jjD3DrooP8VEgBZeo-imQOw7RoaxjBucw/viewform?fbclid=IwAR1WVKaGf-8Ing2AnDquPTOoC4z8Ga8MZbKs-cIpABNYPsCItBvo4tTcYKk.

May the pawns be ever in your favor!