Online ROSA Workshop: LGBTQI+-fobie in België, wat is het & hoe het te bestrijden?

Vereniging
Actief Linkse Studenten
Starttijd
30-09-2020 19:30
Eindtijd
30-09-2020 22:00
Locatie
ONLINE
Type terrein
Openbaar domein
Type activiteit
ONLINE

Beschrijving

LGBTQI+Fobie is nog lang niet verdwenen. De zelfmoordcijfers onder LGBTQ+jeugd zijn zeer hoog en het aantal meldingen van homofoob geweld steeg met 30% sinds 2014. 40% van de holebi’s in Vlaanderen voelt zich niet veilig op school en 25% van LGBTQI+ scholieren kregen al te maken met homofoob geweld.
De jarenlange besparingen door rechts en de klassieke partijen hebben het welzijn en de levensstandaard van iedereen geraakt. Bij een reeds kwetsbare groep als LGBTQI+ komt dat extra hard aan. Zo komen de besparingen op (psychische) gezondheidszorg harder aan in een gemeenschap waar de zelfdodingscijfers al dramatisch hoog liggen. Een gebrek aan sociale woningen betekent minder mogelijkheden om huurdiscriminatie tegen te gaan. Te weinig voltijdse, degelijke, vaste jobs is door discriminatie op de jobmarkt extra pijnlijk voor de LGBTQI+community.
Daarom is het nodig om actie te voeren en ons zichtbaar te maken. Dit doen we best met een duidelijke boodschap en heldere eisen. Kom naar de ROSA workshop op 30 september als jij wilt mee discussiëren over welk type acties, campagnes en eisen we nodig hebben om reële verandering af te dwingen.
Iedereen kan, zoals altijd, het woord nemen tijdens de meeting. Wie vragen heeft, twijfels of andere zaken: twijfel zeker niet om ons een berichtje na te laten op de facebookpagina
Tot dan!